Ponta: Dacă trebuie să candidez, candidez cu plăcere şi cu mare încredere

Președintele PSD, Victor Ponta, a precizat joi că, deși și-ar dori să rămână în funcția de premier până în anul 2016, dacă partidul îi va cere va candida „cu plăcere și cu mare încredere”.

Ponta a adăugat că viitorul candidat la președinție al partidului trebuie desemnat fără grabă și validat într-un Congres al formațiunii.

„Trebuie să ne stabilim candidatul cu calm. Nu ne grăbește nimeni în niciun fel. Evident că va trebui să avem și un Congres și foarte posibil să fie la începutul lui septembrie. Vreau să știți de la mine — dacă m-ați întreba ce prefer, aș vrea să fiu un foarte bun premier până în 2016, dar am învățat în acești ani că dacă ai un președinte care te încurcă e foarte greu să fii un prim-ministru. (…) Stabilim împreună care e soluția cea mai bună. Dacă eu trebuie să candidez, candidez cu mare plăcere și cu mare încredere”, a spus Ponta în debutul Comitetului Executiv al PSD.

Victor Ponta s-a referit și la apropierea președintelui demisionar al PNL, Crin Antonescu, de președintele PDL, Vasile Blaga, afirmând că aceștia se bucură anticipat pentru o victorie pe care încă nu au obținut-o.

„Am văzut că domnul Blaga și domnul Antonescu deja au câștigat și europarlamentare și prezidențialele. Nu e rău să se bucure de pe acum că le-au câștigat. Zic noi să ne vedem de treaba noastră și să fim serioși, fiindcă neseriozitatea altora ne ajută foarte tare. Sunt convins că cei doi lideri regăsiți ai alianței DA chiar dacă nu au câștigat până acum nimic, poate câștigă de data asta, o să vedem. Dar noi să ne vedem de treaba noastră și să-i lăsăm cât mai mult să-și proclame victoria pe care urmează să o câștige în noiembrie”, a mai spus Ponta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata