Ponta: Dăncilă să nominalizeze pentru funcția de comisar european pe Mănescu, Crețu sau Odobescu

Presedintele partidului Pro Romania, Victor Ponta, raspunde intrebarilor adresate de ziaristi, in timpul dezbaterii din plenul camerelor reunite, dezbatere privind bugetul pe anul in curs, joi 14 februarie 2019, la Palatul Parlamentului. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Liderul Pro România, Victor Ponta, îi propune premierului Viorica Dăncilă să vină cu o noua nominalizare pentru funcția de comisar european și să aleagă între Corina Crețu, Ramona Mănescu sau Luminița Odobescu. El a adăugat că nu va candida pentru această funcție.

„În luna august i-am propus Vioricăi Dăncila să o susținem toți pe Corina Crețu pentru un nou mandat de Comisar European – cu șanse majore de a avea un portofoliu foarte bun și funcția de vicepreședinte ( dat fiind experiența deja acumulată în primul mandat) ! Sau, eventual, pe Ramona Mănescu ( pe atunci membru ALDE). Am fost refuzat și a mers mai departe cu Rovana Plumb – o propunere, iată, faără succes! Azi îi propun public din nou să o nominalizeze pe Corina / sau Ramona / sau Luminița Odobescu! Cât mai rapid !”, a scris Ponta, pe Facebook.

El a adăugat că nu va candida pentru funcția de comisar european.

„Ultima dată când am verificat eu nu îndeplinesc condiția de -gender equality- necesară și am înca multă treabă în România – ( vă reamintesc că am fost ales europarlamentar pe lista ProRomânia și am cedat mandatul în favoarea lui Mihai Tudose)!”, a adăugat Ponta.

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European pentru funcția de comisar european, a anunțat europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a decis, cu unanimitate de voturi, să trimită o scrisoare Comisiei Europene în care să informeze asupra faptului că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb și nu poate asuma funcția de comisar european.

Rovana Plumb ar fi fost întrebată în cadrul audierii Comisiei pentru Afaceri Judiciare (JURI) a PE, despre cele 3 milioane de lei pe care AEP nu le va rambursa PSD, pentru campania la europarlamentare și despre dosarul „Belina”, au declarat surse europene, pentru MEDIAFAX.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata