Ponta: Declaraţiile lui Sandu Anghel din dubă şi ale lui Căpăţână sunt minciuni

Premierul Victor Ponta a susținut luni că declarațiile lui Sandu Anghel referitoare la mita pe care i-ar fi dat-o șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, ca și afirmațiile lui Marian Căpățână legate de Dan Voiculescu sunt minciuni care nu trebuie luate în seamă.

„Cred că nimic nu este mai ridicol și mai penibil și pentru oamenii politici și pentru jurnaliști să trateze aceeași chestie cu măsură total diferită. Din punctul meu de vedere, Bercea, Sandu Anghel, care țipă din dubă doamnei Kovesi și doamnei Stanciu, este o minciună care nu trebuie luată în seamă. Nu există. În egală măsură, când alt infractor, inculpat, domnul Căpățână, țipă tot din dubă, că i-a dat bani lui Voiculescu sau a luat bani de la Voiculescu, nu mai știu, eu îi consider pe amândoi doi infractori, sigur urmează să se pronunțe instanța, sunt doi acuzați. Eu consider că e treaba justiției să verifice, dar declarații de genul Sandu Anghel contra Kovesi, Stanciu sau Marian Căpățână contra Voiculescu au aceeași valoare și anume zero. Vă spun ca fost procuror”, a spus Ponta la postul B1 TV.

El a adăugat că în ceea ce privește justiția în România s-au făcut progrese extraordinare, dar dacă era încă Daniel Morar procuror-șef erau arestați doar de la PSD. „Eu cred că DNA, nu ca instituție, dar prin anumiți reprezentanți ai săi care nu mai sunt acum în funcție, cred că a fost un instrument al lui Traian Băsescu mult timp și l-a folosit”, a susținut Ponta.

În urmă cu două săptămâni, Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, a fost adus Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiat în dosarul în care fiul său l-a acuzat pe Mircea Băsescu de trafic de influență. Din duba care l-a adus la DNA din penitenciar, Bercea Mondial le-a spus jurnaliștilor, prin geamul mașinii, că ar fi dat 2 milioane de euro pentru a fi scăpat de închisoare și că în acest caz ar fi implicate președinta ÎCCJ, Livia Stanciu, și șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. „Mi-a promis Livia Stanciu. Avem date despre Livia Stanciu”, a afirmat el. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata