Ponta, despre avertizările meteo: Se lucrează 24 de ore; voi supraveghea ca toate instituţiile să îşi facă datoria

Premierul Victor Ponta a dat asigurări, miercuri seară, că instituţiile statului lucrează 24 de ore în contextul avertizărilor meteorologice şi că va supraveghea ca toate instituţiile să îşi facă datoria.

„Este chiar o seară mai dificilă decât ultimele zile. Nu doar din cauza vremii, au fost tot felul de evenimente neaşteptate, au fost oameni care au plecat la drum, deşi li s-a spus să nu plece la drum, au fost oameni, puţini, care s-au lăsat păcăliţi că de fapt CODUL ROŞU nu este COD ROŞU. Chiar este! Se lucrează 24 de ore, vicepremierul Dragnea este la Guvern cu absolut toţi cei de la instituţii. Sperăm să trecem cât mai bine peste această noapte pentru că este clar, conform ANM, de mâine de-abia lucrurile se vor îmbunătăţi”, a declarat Ponta, la România TV.

El a precizat faptul că de la rezervele statului nu au fost scoşi bani, ci doar motorină pentru utilajele de deszăpezire.

„Evident că în măsura în care va fi nevoie folosim orice alte fonduri. Vreau să mai spun încă o dată, pentru că sunt momente grele şi bătălia politică poate nu-şi găseşte locul chiar acum: nu se dă niciun leu niciunui consiliu judeţean sau primărie. Banii şi rezervele sunt de la rezervele statului, eforturile sunt la nivel central şi nu este vorba despre niciun fel de leu care se trimite în teritoriu spre nu ştiu ce consilii sau primării”, a adăugat premierul.

Şeful Executivului a mai precizat că joi seară va mai merge la două comandamente de iarnă, unul local şi altul la nivel naţional, menţionând că el nu poate să facă „foarte multe lucruri”, însă poate supraveghea ca toate instituţiile să îşi facă datoria.

Întrebat dacă va merge la comandamentul de iarnă coordonat de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, Ponta a spus: „O să merg şi la primărie. (…) În principal, la Guvern, unde se află domnul Dragnea, evident că o să mai trec în această seară pentru a vedea care mai este situaţia şi dacă este nevoie de altceva”.

Premierul Victor Ponta a declarat că firmele de deszăpezire au contracte încheiate de anul trecut, nefiind semnat niciun contract în acest an.
„Nu, nici vorbă. Nu are legătură una cu alta, firmele de deszăpezire au contracte încheiate de anul trecut”, a spus Victor Ponta, întrebat dacă în această perioadă de COD ROSŞU este ‘vreme de îmbogăţit’ pentru anumite firme de deszăpezire.

Cât priveşte unele speculaţii potrivit cărora ar exista şi contracte încheiate „intempestiv”, Ponta a precizat că aceasta a fost „o tâmpenie spusă nu ştiu exact pe unde”.
„Nu s-a încheiat şi nu se încheie niciun contract acum. Tot ceea ce scoatem, scoatem de la rezervele de stat, deci nu se cumpără produse şi toate utilajele care sunt folosite aparţin atât firmelor care au deja contracte, doar că le aducem din judeţele unde nu este nevoie de ele, cât şi MAI, autorităţilor locale şi Armatei. (…) Nu s-a semnat niciun contract şi nici vorbă de aşa ceva”, a adăugat premierul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata