Ponta, despre excluderea lui Vanghelie, Geoană şi Şova: Nu mă tem de ruperea partidului

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat joi că nu se teme de ruperea PSD în urma excluderii din partid a lui Marian Vanghelie, Mircea Geoană și Dan Șova.

„La un vot de 80 la 2, nu mă tem de ruperea partidului, cu atât mai mult cu cât eu am oferit și varianta aceea a retragerii mele, dacă se găsea astăzi soluția cea mai bună. (…) Azi nu era momentul în care să începem să spunem ‘tu ești de vină, altul nu e de vină’. Votul legat de cei trei colegi ai noștri, ca să fiu foarte sincer… votul legat de dl Geoană și Vanghelie, pentru că dl Șova a fost acuzat de prea mult entuziasm și sunt convins că va rămâne alături de noi cel puțin în grupul senatorial. Dar e un prim-semnal, acea reformă radicală de care PSD are nevoie”, a afirmat Ponta după ședința Comitetului Executiv Național, care a decis excluderea lui Mircea Geoană, Marian Vanghelie și Dan Șova.

Președintele PSD a adăugat că va susține acel proiect al partidului din primăvară care va răspunde așteptărilor celor cinci milioane de români care l-au votat, dar și supărărilor și nemulțumirilor exprimate de cei șase milioane care au votat împotriva sa la alegerile prezidențiale.

„Nu e un proiect ușor, dar cred că îl putem face. (…) Eu cred că trebuie să ne facem datoria la guvernare o zi, o lună sau doi ani, până la sfârșitul lui 2016. Cred că legitim este să guvernăm până la final, pentru că așa am primit mandatul, dar guvernarea se păstrează în Parlament„, a adăugat președintele PSD.

Victor Ponta a precizat că și-a depus mandatul în fața colegilor din Comitetul Executiv Național, „pentru că așa este corect” la finalul unui ciclu electoral.

„Le-am pus la dispoziția colegilor mei mandatul meu, pentru că așa este corect și dacă câștigam, și dacă pierdeam. E vorba de un ciclu electoral. În orice variantă și oricâte se câștigă sau se pierd, echipa care a condus partidul în cele patru alegeri își depune mandatul și se formează un nou proiect și o nouă echipă. Însă toți colegii mei au considerat, și eu sunt de acord cu acest lucru, că nu poți în decembrie deja să vii cu noul proiect, cu noua echipă, e mult prea repede și mult prea grăbit. Or, în primăvară, cu siguranță se va alege pe baza noului proiect, noua echipă care va conduce partidul în următorii patru ani”, a arătat Ponta.

El a mai declarat că își asumă eșecul prezidențialelor și că rămâne președintele PSD până în primăvara anului viitor.

„Toată echipa de conducere își încheie mandatul, echipa care a fost aleasă în 2012, dar nu pentru că a pierdut la prezidențiale. (…) Nu mi-am dorit niciodată să piardă partidul cu mine candidat, întotdeauna mi-am dorit să câștige cu mine, chiar și necandidat, acest lucru este valabil și pentru anul viitor. Nu trebuie să fiu eu cel care am prima poziție și să pierdem, trebuie să fiu din echipa care câștigă. (…) Victoria are o mulțime de părinți. Înfrângerea este orfană, mai puțin înfrângerea din 16 (n.r. — noiembrie). Părintele înfrângerii din 16 sunt doar eu”, a spus președintele PSD. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Nelutu spune

    Ponta este un nemernic vinzator de neam si tara!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata