Ponta, despre noul Cod fiscal: E decizia autorităţilor locale să scadă sau să crească taxele

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, 16 martie,că noul Cod fiscal va lăsa la latitudinea autorităților locale să decidă asupra scăderii sau majorării taxelor.

Evident că a început campania, propaganda (…). Povești nemuritoare. De exemplu, azi s-a spus foarte clar că ceea ce era prevăzut în lege, ca o dată la trei ani, să indexeze Guvernul, prin HG, se trece în Codul fiscal și autoritățile locale pot să ia decizii. E decizia autorităților locale — pot să le scadă (taxele — n.r.), sau pot să le crească, în funcție de cum consideră. Dar, a început propaganda, vai ce rău e… Până acum a fost bun Codul, acum nu mai e bun. Forma finală se discută în Parlament, dar repet: un principiu, la care am ținut foarte mult și care va fi în Coduri, se referă la faptul că, dacă autoritățile locale consideră că e bine, pot să scadă toate taxele, sau pot să le crească, în niște limite normale”, a declarat Ponta, la Senat, întrebat fiind dacă taxele locale vor fi majorate odată cu intrarea în vigoare a noului Cod fiscal.

Premierul a adăugat că proiectul Codului fiscal și al Codului de procedură fiscală reprezintă „cea mai importantă acțiune a coaliției din această sesiune parlamentară”.

Victor Ponta a ținut să sublinieze, totodată, faptul că, la Senat și la Camera Deputaților, „coaliția a reușit să treacă tot ce era important din programul legislativ” și că el, la Guvern, se ocupă „de pâine, ca oamenii să aibă pâine, iar show-ul este asigurat de alții”.

„A fost întâlnirea săptămânală a coaliției de guvernare și am discutat ce mai avem ca priorități legislative până la Paște, pentru că va fi Paștele catolic și cel ortodox, și am asigurat că, săptămâna viitoare, vor avea la Senat, pentru că Senatul este prima Cameră sesizată, cele două Coduri — Codul fiscal și Codul de procedură fiscală. Am discutat cum ne organizăm în comisii, dacă sunt amendamente, dacă sunt lucruri de îndreptat în așa fel încât să respectăm calendarul pentru cea mai importantă acțiune a coaliției din această sesiune parlamentară”, a explicat Ponta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Codul fiscaltaxe localeVictor Ponta
Comentarii (0)
Adaugă comentariu