Ponta: E o situaţie complicată la Institutul Cantacuzino, mai devreme de un an, un an şi jumătate n-o să producă nimic concret

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, 13 mai, că situația Institutului Cantacuzino este „complicată” și că sunt „slabe perspective” ca institutul să producă ceva „mai repede de un an, un an și jumătate”.

„L-am informat pe domnul președinte (Iohannis — n.r.) despre situația de la Cantacuzino. E o situație complicată, pentru că (…) în 2013 i-am dat ministrului de atunci, dl Nicolăescu, banii pe care i-a solicitat, i-a cheltuit și tot nimic n-au făcut. Acum am propus Universității de Medicină și Farmacie să ștergem toate datoriile, să plătim absolut tot și să-l ia ei. Nu l-au vrut. (…) Cred că împreună o să găsim o soluție pentru Cantacuzino. Aici ține însă de faptul că din 2010 s-a retras autorizația și sunt slabe perspective ca într-un termen foarte scurt să obțină autorizație. Deci, între timp, tot o să băgăm bani și n-o să producă nimic concret pentru piață mai repede de un an, un an și jumătate”, a spus Ponta, după ce a participat la lansarea proiectului-pilot al Centrului de Inovare în Securitate Cibernetică.

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că este „inadmisibil” ca Institutul Cantacuzino să dispară.

„Nu am venit mai devreme pentru că am vrut să văd dacă se rezolvă problema. Am văzut că nu se clarifică lucrurile și atunci am vrut să vin personal să discut cu conducerea, să găsim soluții. Este inadmisibil sau exclus să dispară institutul”, le-a spus Iohannis angajaților Institutului Cantacuzino cu ocazia vizitei pe care a făcut-o la sediul acestei instituții. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata