Ponta: Este absolut necesar să legăm Dobrogea de Galaţi, de Brăila,fie prin pod, fie prin tunel

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Galați, că este absolut necesară construcția unui pod sau a unui tunel care să lege Dobrogea de Galați sau de Brăila, într-un proiect complex care pornește de la Buzău și se încheie la Tulcea.

Premierul a precizat că pentru realizarea acestui proiect, care prevede autostradă, port, pod, terminal intermodal, aeroport, există fondurile necesare — 1,2 miliarde euro, provenite din bani europeni.

„Vorbim de un lucru absolut necesar de a lega Dobrogea de Galați, de Brăila, fie prin pod, fie prin tunel, numai să le legăm o dată. Ceea ce este important este faptul că România a primit pentru perioada 2014-2020 o sumă de aproape 1,2 miliarde euro. Toți acești bani vor fi folosiți pentru un singur proiect — autostradă, port, pod și aeroportul Tulcea. În acest mod a plecat cererea noastră la Bruxelles și în mod sigur va fi aprobată și practic din toamnă putem să venim cu proiectul acesta complex, care presupune o infrastructură care va lega până la Buzău pe autostradă, după aceea aici port și terminal intermodal, pod și mai departe până la aeroportul din Tulcea. De data asta avem banii, așa că trebuie să se miște cât mai repede și ministerul, dar mai ales autoritățile locale cu proiectul ca să putem să ne apucăm de treabă. În strategia pe care am trimis-o era pod, dar dacă între timp se dovedește este mai bine să facem tunel nu am nimic împotrivă, important este care costă mai puțin și care se face mai repede”, a declarat Ponta.

Premierul s-a aflat, sâmbătă, la Galați, unde a efectuat o vizită de lucru la ArcelorMittal, a participat la Prefectura Galați la prezentarea proiectului ,,Terminalul intermodal și conexiunile interioare ale Portului Galați’, dar și la lansarea candidaților pentru europarlamentare de la Sala Sporturilor.

Victor Ponta a fost însoțit de vicepremierii Liviu Dragnea și Daniel Constantin, dar și de miniștrii Rovana Plumb, Eugen Teodorovici, Nicolae Bănicioiu și Răzvan Cotovelea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata