Ponta: Facilitatea acordată companiilor IT privind angajările va permite dezvoltarea domeniului într-un ritm susţinut

Premierul Victor Ponta afirmă că facilitatea acordată de Guvern, potrivit căreia companiile din IT vor putea angaja sau reîncadra angajații în categoria celor pentru care nu se plătește impozitul pe venit de 16% fără restricții legate de facultatea absolvită, va permite dezvoltarea în continuare a domeniului într-un ritm susținut.

„O măsură de sprijin pentru toți cei care vor să lucreze în domeniul IT, dar nu au absolvit facultăți de specialitate! De acum înainte, companiile din domeniu vor putea angaja sau reîncadra angajații în categoria celor pentru care nu se plătește impozitul pe venit de 16% fără restricții legate de facultatea absolvită. Facilitatea va permite acoperirea unui procent mai mare din cererea de pe piața muncii, iar IT-ul românesc va continua să se dezvolte într-un ritm susținut, cu oameni pasionați de ceea ce fac!”, a scris premierul marți pe Facebook.

Potrivit unui Ordin al ministrului de resort apărut în Monitorul Oficial săptămâna trecută „companiile care au ca obiect de activitate ‘crearea de programe pentru calculator’ pot angaja sau reîncadra unii angajați existenți în categoria celor pentru care nu se plătește impozitul pe venit de 16%”.

Prin „Ordinul privind încadrarea în activitatea de creație de programe pentru calculator” (apărut în Monitorul Oficial Partea I, Nr. 573/30.VII.2015) se elimină Anexa 2 din ordinul anterior emis pentru scutirea de la plata impozitului pe venit în cazul programatorilor, anexă care prezenta specializările pe care trebuie să le fi absolvit beneficiarii acestei facilități fiscale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata