Ponta: Guvernul are datoria să propună Parlamentului proiectele privind amnistia fiscală în cazul pensionarilor şi al mamelor

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, că este de datoria Guvernului să înainteze spre dezbatere și adoptare proiectele de lege privind amnistia fiscală în cazul pensionarilor ale căror pensii au fost greșit calculate și li s-a cerut returnarea unor sume și al mamelor care au încasat bani în plus la indemnizația de creștere a copilului din cauza unor erori de calcul.

„Astăzi, Ministerul Muncii, apropo de funcționari care greșesc și după aceea plătesc oamenii, aveți cele două proiecte de lege prin care propunem Parlamentului acordarea acelei amnistii fiscale și pentru pensionari și pentru mamele care au primit indemnizații acum în urmă cu mai mulți ani. Din 2007 încoace a găsit Curtea de Conturi unde sunt marile probleme(…) Eu cred că e datoria Guvernului să facă această propunere și, dacă Parlamentul o va adopta, trebuie să dăm un mesaj către acești oameni să nu intre în panică, să nu comită gesturi extreme și să nu creadă că toată viața li se termină din cauza unor funcționari care nu și-au făcut bine treaba”, a declarat premierul Victor Ponta, în cadrul ședinței de Guvern de marți.

Premierul Victor Ponta i-a cerut, pe 1 august, ministrului Muncii, Rovana Plumb, să lucreze la un proiect de lege prin care să fie amnistiați pensionarii cercetați pentru nereguli în întocmirea dosarelor de pensie.

„Doamna ministru Plumb, vreau până la următoarea ședință de Guvern, până începe Parlamentul să lucreze, să veniți cu un proiect de act normativ prin care să găsim o soluție de amnistie pentru pensionarii care, din diverse motive, trebuie să dea acum niște bani înapoi. Mi se pare cumplit faptul că se sinucid oameni pentru lucruri care s-au întâmplat în trecut. Sunt chemați acum să-și vândă casele (…). Cred că așa cum am putut să facem pentru funcționari publici sau pentru alte categorii, cred că avem obligația să facem pentru pensionari. Faptul că au trebuit să se întâmple niște nenorociri… oameni care au fost citați pe la diverse instituții, este un lucru regretabil și vreau să veniți cu un proiect de lege, eu îl voi susține în Parlament și sper că tot Parlamentul să înțeleagă că e vorba de un efort mic și de un ajutor pentru cineva care, sigur, probabil a greșit, dar nu cred că a făcut-o ca să se îmbogățească”, a afirmat premierul la începutul ședinței de guvern de la începutul lunii august. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata