Ponta: Guvernul nu are ce căuta la Cotroceni; eu mă duc, dar nu se consultă cu persoana potrivită

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, 9 iulie, referitor la invitația pe care președintele Traian Băsescu a adresat-o Executivului de a veni la consultări pe tema CAS, că Guvernul nu va merge la Cotroceni, iar el, ca prim-ministru, nu e persoana potrivită pentru asemenea discuții, întrucât reducerea CAS nu este o măsură a Guvernului, ci o lege adoptată de Parlament.

„Eu am avut întotdeauna și cât voi fi prim-ministru o să am aceeași atitudine: n-a fost niciodată și nu va merge niciodată cât sunt eu prim-ministru Guvernul la Cotroceni. Guvernul e la Piața Victoriei. Dacă vrea domnul președinte să avem tot felul de invitați pe acolo, poate să treacă. Dacă vrea să aibă un dialog cu mine, sigur, mă voi duce, m-am mai dus și cu alte ocazii, nu că m-ar fi ascultat prea mult, dar măcar ca să păstrăm respectul pentru textele constituționale și pentru instituții. Însă, în această situație concretă, dacă vrea să se consulte cu mine, pe tema reducerii CAS, nu se consultă cu persoana potrivită pentru că nu este o măsură a Guvernului, ci este o măsură care tocmai a fost adoptată de Parlamentul României. Culmea, și în unanimitate! (…) Despre reducerea CAS nu avem ce discuta, pentru că este o lege votată de Parlamentul României și, dacă vrea, să discute cu Parlamentul, dar nu cred că vrea să convoace tot Parlamentul la Cotroceni”, a afirmat Ponta, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Președintele Traian Băsescu a declarat miercuri că nu va promulga legea privind reducerea CAS cu 5 puncte procentuale până când Guvernul nu va indica surse convingătoare de compensare a deficitului și a anunțat că va chema Executivul la consultări.

Șeful statului a susținut că, potrivit estimărilor, deficitul va fi cuprins între 5 și 5,5 miliarde de lei, iar măsura de compensare prin îmbunătățirea colectării de către ANAF nu este suficientă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata