Ponta: Guvernul susţine sistemele centralizate de furnizare a agentului termic, dar nu poate interzice debranşările

Guvernul susține sistemele centralizate de furnizare a agentului termic în localitățile în care acesta a rezistat, însă interzicerea deconectărilor este imposibilă, a declarat vineri, la Tulcea, premierul Victor Ponta.

Problema sistemelor centralizate de furnizare a agentului termic a fost ridicată vineri, la Tulcea, în timpul unei ceremonii de înmânare a unor contracte de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală, de primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, care este și președintele Ligii Aleșilor Locali PDL, el susținând interzicerea deconectărilor de la aceste sisteme.

‘Noi am primit sprijin din partea Guvernelor pentru a menține prețul gigacaloriei la cel mai mic nivel din țară, dar din păcate constatăm că la nivel național se investesc miliarde în acest sistem, iar legea permite fragmentarea acestuia prin deconectările individuale. În Ungaria aceste deconectări sunt interzise’, a menționat primarul Constantin Hogea.

În replică, premierul României, Victor Ponta, a declarat că interzicerea debranșărilor de la sistemele centralizate de furnizare a agentului termic este imposibilă, acest lucru presupunând inclusiv despăgubirea proprietarilor care și-au achiziționat centrale proprii.

‘Logic și modern este să ai sistem centralizat, pentru că atunci ai consum mai mic și poluare la nivel redus. De altfel, cred că în anul 2016 vor fi impuse și taxe pe centrale, pentru că așa spune UE. Nu încurajăm fragmentarea sistemelor centralizate de furnizare a agentului termic, dar această activitate trebuie să devină una sustenabilă’, a declarat premierul României, Victor Ponta.

De asemenea, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat că susține sistemul centralizat de furnizare a agentului termic în localitățile în care acesta a rezistat.

‘Deocamdată, nu putem decât să investim în sistemul centralizat care a rezistat în unele localități din România și să contorizăm corect agentul termic furnizat populației, lucru foarte important. Susținem sistemul centralizat de furnizare a agentului termic’, a menționat vicepremierul Liviu Dragnea.

Premierul Victor Ponta și vicepremierul Liviu Dragnea le-au înmânat, vineri, la Tulcea, unui număr de nouă primari contracte de finanțare în valoare totală de peste 14 milioane de lei, unul din acestea, în sumă de 1,15 milioane de lei, fiind pentru modernizarea rețelelor secundare de furnizare a căldurii din municipiul Tulcea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata