Ponta: Italia, un exemplu pozitiv că putem să trăim împreună ca europeni şi ne putem respecta

Premierul Victor Ponta a declarat luni, 2 iunie, într-un discurs rostit cu ocazia sărbătorii naționale a Republicii Italiene, că Italia reprezintă un exemplu pozitiv că popoarele europene pot trăi împreună și se pot respecta între ele.

„Mulțumesc poporului și Guvernului italian pentru viața pe care mai mult de un milion de români au găsit-o în Italia și cred că Italia este un exemplu pentru alte țări — nu vreau să zic Marea Britanie, alte țări — vreau să spun că Italia este un exemplu pozitiv că suntem toți europeni, că putem să trăim împreună, că putem să ne respectăm toți între noi”, a spus Ponta la o recepție organizată la reședința ambasadorului Italiei la București, cu ocazia sărbătorii Republicii Italiene.

Pe de altă parte, el s-a arătat sigur că în timpul președinției italiene a Uniunii Europene, care va fi în semestrul doi, se va împlini dorința României de a face parte din Spațiul Schengen.

La rândul său, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a transmis salutările sale cetățenilor italieni cu ocazia sărbătorii republicii și a evocat originea latină comună a românilor și italienilor.

La recepție au fost prezenți ambasadori acreditați la București ai unor state precum Germania sau Grecia și însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite la București, Duane Butcher, președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, ministrul Educației, Remus Pricopie, senatorul Georgică Severin, deputatul Petre Roman. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata