Ponta la ieşirea de la DNA: Am făcut o cerere ca situaţia mea să fie disjunsă din dosarul mare

Premierul Victor Ponta a declarat joi, la ieșire din sediul DNA, că a făcut o cerere prin care a solicitat procurorului de caz să fie disjuns dosarul lui, din dosarul mare „Rovinari-Turceni”, motivând că dorește ca situația sa să se rezolve mai repede.

„Am venit așa cum este normal, ca orice cetățean. Mi-am spus punctul de vedere. Domnul procuror m-a întrebat, am răspuns la absolut toate întrebările. Așa e normal. (…) A rămas un singur lucru pe care probabil o să vi-l comunice și procurorul. Am făcut o cerere ca situația mea să fie disjunsă, că nu are legătură cu dosarul mare, ca să se rezolve mai repede, într-un fel sau altul. Eu cred că este interesul și al meu și al Parchetului și al opiniei publice să nu stea bucățica mea în dosarul mare. Dacă procurorul va accepta, atunci foarte repede o să avem o soluție. Repet, o discuție civilizată. Am spus tot adevărul, tot ce știu”, a declarat Ponta, după ce a fost audiat la DNA aproximativ două ore.

Victor Ponta este cercetat de DNA pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată și spălarea banilor, la data faptelor avocat, iar Dan Șova pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.

Dosarul are legătură cu încheierea unor contracte de asistență juridică în cele două cabinete de avocatură deținute de Ponta și Șova.

Potrivit DNA, în cazul lui Victor Ponta prejudiciul produs ca urmare a infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală se ridică la suma de peste 51.300 lei, iar pentru recuperarea acestei sume a fost pus sechestru pe un apartament al premierului.

Procurorii susțin că acest prejudiciu constă în obligațiile fiscale de la care s-a sustras contribuabilul SCA ‘Șova și Asociații’, reprezentată de Dan Șova, cu ajutorul lui Victor Ponta, în calitate de reprezentant al Cabinetului Individual de Avocat ‘Ponta Victor-Viorel’.

„Ajutorul a constat în aceea că Victor Ponta a pus la dispoziția contribuabilului SCA ‘Șova și Asociații’ înscrisuri falsificate (facturi și rapoarte de activitate), menite să justifice viitoarele plăți pentru prestarea unor activități juridice fictive ale cabinetului de avocatură Ponta Victor-Viorel către SCA ‘Șova și Asociații’. În realitate, Victor Ponta nu a efectuat niciun fel de activitate profesională pentru SCA ‘Șova și Asociații’. Practic, plățile făcute de SCA ‘Șova și Asociații’ către Victor Ponta, în cuantum de 181.439,98 lei, reprezintă cheltuieli ce nu au la bază operațiuni reale, fapt ce a condus la diminuarea nelegală a bazei de impozitare a contribuabilului SCA ‘Șova și Asociații’ și, în consecință, la plata către stat a unui impozit diminuat cu 51.321,80 lei, diferență ce reprezintă prejudiciul menționat”, mai explică DNA. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata