Ponta: Măsura restructurării creditelor se va aplica, probabil, din iulie şi va fi opţională

Măsura restructurării creditelor se va aplica cel mai probabil din luna iulie a acestui an și va fi una opțională, atât pentru bănci, cât și pentru persoane, a declarat premierul Victor Ponta, joi, la finalul ceremoniei de inaugurare a Centrului de tehnologie al Deutsche Bank de la București.

„Imediat ce este finalizat proiectul va fi pus pe site și îl veți vedea. Nu va fi obligatoriu, va fi opțional și pentru persoane și pentru bănci”, a declarat premierul.

Victor Ponta a adăugat că „important este ca atunci când o bancă, cum este Deutsche Bank, deschide în România cel mai mare Centru Tehnologic din Europa de Est, atunci când toate emisiunile de obligațiuni ale Guvernului României sunt suprasubscrise și plătim cea mai mică dobândă din istoria noastră, atunci când agențiile de rating schimbă în sens pozitiv ratingul României, este evident că, de asemenea, creditarea s-a reorientat în sfârșit, după o perioadă destul de lungă, și au crescut creditele pentru IMM-uri și pentru populație”.

„Toate aceste semne de însănătoșire legate de creșterea economică, de previziunile Comisiei Europene, sunt extrem de importante și atunci măsurile care le stabilim cu mediul de afaceri și cu sistemul financiar-bancar pentru a continua această dezvoltare pozitivă, pentru a avea acces, atât la dezvoltarea proiectelor, cum sunt cel la care sunt astăzi, și care creează 500 de locuri de muncă în București pentru Deutsche Bank, la fel, trebuie crescută partea de consum. Și partea de consum presupune alte metode care au fost folosite în alte țări occidentale pentru ca acest trend pozitiv, această direcție pozitivă să fi menținută”, a mai declarat premierul.

Întrebat dacă în privința restructurării creditelor se va păstra termenul de grație de doi ani, Ponta a spus:” Sunt condițiile pe care le-am discutat cu instituțiile financiare internaționale și când este gata proiectul, va fi pe site, va fi în dezbatere publică”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata