Ponta: Noul ministru de Externe pe care îl voi propune va fi Mihnea Motoc

Noul ministru al Afacerilor Externe pe care îl voi propune va fi Mihnea Motoc, a anunțat, marți, premierul Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a anunțat marți, la începutul ședinței de Guvern, că îl va propune pe ambasadorul României la UE Mihnea Motoc în funcția de ministru al Afacerilor Externe.

„Azi o să transmit către președinte propunerea pentru noul ministru de Externe. M-am sfătuit și cu domnul Meleșcanu și îl voi propune pe domnul ambasador Mihnea Motoc, care să fie noul ministru de Externe. Cred că este un mesaj foarte bun, apropo și de importanța pe care o dăm și relațiilor noastre pe plan european”, a anunțat Ponta, la Palatul Victoria.

De asemenea, premierul a adăugat că va fi transmisă la Cotroceni o propunere și pentru Ministerul Culturii, dar nu a avansat niciun nume pentru acest post.

Ponta i-a mulțumit ministrului demisionar Teodor Meleșcanu, apreciind că acesta „a făcut ce putea să facă într-o săptămână”.

„Categoric—și știți că susțin acest lucru—trebuie să schimbăm legea și trebuie să schimbăm partea logistică ținând cont de ceea ce s-a schimbat din punct de vedere demografic”, a adăugat Ponta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata