Ponta: Nu a fost la mine domnul Duicu să facă niciun fel de trafic de influenţă

Premierul Victor Ponta a reafirmat, joi, că fostul președinte al Consiliului Județean Mehedinți Adrian Duicu nu a făcut trafic de influență din cabinetul său de la Palatul Victoria.

Răspunzând unor întrebări ale reporterilor de la Adevărul Live, Ponta a menționat că în dosarul ce îl vizează pe Adrian Duicu el este doar „vinovatul de serviciu”, dar nu a fost solicitat, până în prezent, de organele de anchetă în acest caz.

„Povestea cu domnul Duicu de la Mehedinți. În continuare mă abțin în a comenta foarte mult pentru că e un dosar pe rol în care eu n-am nicio calitate procesuală. Nici măcar ca martor n-am fost chemat. Sunt doar ‘vinovatul de serviciu’. (…) Nu, n-a fost la mine domnul Duicu să facă niciun fel de trafic de influență. (…) Și doi: dacă vreodată, în orice fel, la DNA, în instanță voi fi chemat, sunt gata să merg și să spun ceea ce știu. N-am fost și nu știu dacă voi fi vreodată chemat, pentru că n-am nicio calitate procesuală”, a explicat Ponta.

Fostul președinte al Consiliului Județean Mehedinți Adrian Duicu este cercetat într-un dosar în care este urmărit penal de procurorii DNA pentru șapte infracțiuni, printre care trafic de influență, cumpărare de influență și instigare la dare de mită.

Procurorii susțin că Adrian Duicu i-a promis lui Ștefan Ponea că își va folosi influența asupra mai multor funcționari publici (membri ai Guvernului, funcționari publici din conducerea MAI, șeful IGPR) ca să îl mențină temporar pe acesta în funcția de șef al IPJ Mehedinți, iar la o dată ulterioară să îl numească director adjunct al Direcției de Ordine Publică la Inspectoratul General al Poliției Române și, de asemenea, să o numească pe soția lui Ponea într-o funcție de conducere la DNA. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata