Ponta: Nu demisionez din funcţia de prim ministru

Candidatul Alianței PSD-UNPR-PC la prezidențiale, Victor Ponta, a declarat duminică seară că numărătoarea paralelă a PSD arată că liberalul Klaus Iohannis a câștigat alegerile și a adăugat că nu-și va da demisia din funcția de prim-ministru întrucât nimeni nu i-a cerut acest lucru și „nu e nevoie de așa ceva”.

Întrebat dacă este sigur că a pierdut alegerile, Ponta a răspuns: „Siguranța va fi atunci când va anunța BEC, dar ăsta este rezultatul numărătorii noastre și așa cred că se face într-o țară civilizată. Nu e nevoie să scoatem oamenii în stradă, nu e nevoie să se bată românii între ei”.

În același context, premierul a negat informația conform căreia ar urma să demisioneze din fruntea Guvernului.

„Eu nu am ajuns prim-ministru de capul meu, așa singur. Poți să te muți dintr-un apartament când vrei tu sau poți să pleci în vacanță. Eu am ajuns prim-ministru sprijinit de oameni, de forțe politice, și dacă la un moment dat, acum nu se pune problema — la anul, peste doi ani acele forțe politice care m-au susținut îmi vor cere (demisia n.r.), nu voi ezita să fac pasul înapoi, dar nu s-a întâmplat acest lucru și nu cred că e nevoie acum de așa ceva. Resping categoric că îmi dau demisia atâta timp cât nimeni dintre colegii mei nu mi-a cerut acest lucru”, a spus Ponta, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Chestionat asupra posibilității ca unul sau mai multe partide din coaliție să părăsească arcul guvernamental și să facă o majoritate în jurul lui Klaus Iohannis, Ponta a exclus această variantă. „Nu. Categoric nu. USL, ceea ce am semnat noi alaltăieri, PSD-UNPR-PC-PLR rămân împreună. Nu cred că UDMR-ul va dori să meargă în altă parte. N-am vorbit cu domnul Hunor Kelemen, dar în ceea ce privește USL-ul, sunt absolut convins că vom rămâne până în 2016 (…) Voi continua”, a mai spus Ponta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Nelutu spune

    Din arogant si nesimtit,Ponta s-a transformat in lustragiu al pantofilor lui Johannis!Si-ar sacrifica si mama,daramite colegii de partid sau alianta,numai pentru a ramine in functie!Un ticalos si nemernic,vinzator de neam si tara,sa mai conduca guvernul?Inafara de Tariceanu,alt vinzator de tara,oare in alianta PSD,UNPR,PC,nu se gaseste un roman adevarat,bun gospodar si iubitor de tara?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata