Ponta: Prefecţii care nu au fost la înălţimea aşteptărilor vor fi schimbaţi

Premierul Victor Ponta a declarat joi, 30 ianuarie, că prefecţii care nu şi-au îndeplinit sarcinile în judeţele afectate de intemperii vor fi schimbaţi.

„Vreau să avem o analiză exactă cine şi-a făcut treaba, cine nu şi, evident, să îi înlocuim pe cei care nu au fost la înălţimea aşteptărilor. (…) O să vă anunţăm imediat ce luăm decizia. Voi discuta şi cu domnul Oprea, cu domnul Dragnea am vorbit şi azi-noapte, acum mă duc la Guvern şi mă văd din nou cu domnia sa. Dacă sunt oameni care nu s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor, domnul vicepremier Oprea îmi va propune, aşa cum a făcut şi la Buzău, şi luăm decizia imediat”, a precizat premierul, întrebat dacă vor fi sancţiuni la nivelul judeţelor Brăila şi Constanţa.

Prefectul de Buzău, Gabriel Baltă, a fost înlocuit din funcţie miercuri, la propunerea vicepremierului Gabriel Oprea, din cauza modului defectuos în care a gestionat situaţia din judeţ în timpul viscolului din ultimele zile.

Premierul Victor Ponta a participat joi dimineaţă, la sediul MAI, la instalarea medicului Raed Arafat în funcţia de secretar de stat, şef al Departamentului pentru situaţii de urgenţă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata