Ponta: Primul punct din acordul cu UDMR prevede că această formaţiune susţine actualul program de guvernare

Premierul Victor Ponta a declarat luni, 3 martie, că primul punct din acordul cu UDMR prevede că Uniunea sprijină programul de guvernare al USL votat de Parlament în decembrie 2012.

„Am discutat în cadrul USD, cu domnul Constantin, cu domnul Oprea, le-am prezentat rezultatul negocierilor cu grupul minorităţilor şi cu UDMR, le-am spus despre discuţia cu PP-DD, toţi trei suntem de acord să susţinem în faţa partidelor noastre propunerile pentru structura guvernului, compoziţia politică şi numele pe care le vom propune. (…) Primul punct din acordul cu UDMR este faptul că UDMR sprijină programul de guvernare votat de Parlament în decembrie 2012. Semnăm acord şi cu minorităţile, este un acord pe care îl aveam într-o formă asemănătoare din 2012″, a spus Ponta la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că în noul Guvern din partea UNPR şi PC rămân cei doi miniştri, Gabriel Oprea şi Daniel Constantin, PC va avea şi o funcţie de vicepremier, în plus de la conservatori va veni încă un ministru, un tânăr tehnocrat, iar de la UNPR un om foarte experimentat.

Premierul a adăugat că lista cu noul cabinet este făcută, o va prezenta la ora 16, 30, apoi va merge în Comitetul Executiv al PSD pentru validare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata