Ponta: Proiectele de investiţii în energie şi infrastructură cu China sunt de peste şase miliarde de euro

Proiectele de investiții avute în vedere cu R.P.Chineză în energie și infrastructură totalizează peste șase miliarde de euro, a anunțat premierul Victor Ponta, joi, în cadrul ședinței de Guvern.

„Mulțumiri celor care au fost alături de mine în vizita în China. Proiectele pe care le avem în derulare sunt proiecte de investiții în energie și infrastructură, cumulate, de peste șase miliarde de euro. Înseamnă locuri de muncă, înseamnă independență energetică pentru România. Și înseamnă posibilitatea de a completa ceea ce primim din fonduri europene și din fonduri bugetare pentru îmbunătățirea infrastructurii. SUA și UE au parteneriat strategic cu China. Dacă noi reușim să avem investiții, să avem locuri de muncă, să fim independenți energetic e un lucru important”, a subliniat premierul.

Ponta a spus că și-ar dori ca relațiile României cu alte țări din afara UE să ajute țara noastră în egală măsură.

„Cu atât mai mult cu cât România susține și crede că sunt necesare noi sancțiuni economice împotriva Federației Ruse, pentru încălcarea dreptului internațional și implicarea în criza din estul Ucrainei. Asta înseamnă că pentru toți producătorii români, pentru economia românească trebuie să găsim noi piețe de desfacere, trebuie să găsim noi investiții în așa fel încât să avem locuri de muncă și să putem să continuăm creșterea economică”, a mai spus declarat premierul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata