Ponta: Proiectul cu Moldova este cel mai de succes proiect al României şi al Europei

Premierul Victor Ponta a cerut joi, 28 august, miniștrilor să continue să se implice în finalizarea proiectelor comune aflate în derulare cu autoritățile de la Chișinău, apreciind că proiectul cu Moldova este cel mai de succes al României și al Europei.

„Vreau să mulțumesc tuturor miniștrilor care m-au ajutat ca vizita în Moldova să fie, într-adevăr, o vizită istorică. Cred că acest Guvern a făcut, într-adevăr, cel mai mult posibil pentru Moldova — și un fel de citat din ce a spus comisarul (pentru Energie — n.r.) Ottinger, nu e doar laudă de sine. Vreau să vă rog pe toți să continuăm toate proiectele pe care le avem în derulare în continuare, e foarte bine ce am făcut cu SMURD-ul, cu Dusterele, cu gazoductul, cu muzeul, cu cărțile. (…) Proiectul cu Moldova este cel mai de succes proiect al României și al Europei, deocamdată. Și vreau să vă rog pe toți să vă implicați în acest proiect național și european extrem de important”, a declarat premierul în ședința de guvern.

Ponta a adăugat că strângerea de cărți pentru bibliotecile din Republica Moldova, promisiune făcută autorităților de la Chișinău, va continua.

„Am promis, de asemenea, că ajutăm Teatrul din Cahul să-l redeschidem, să-l renovăm și, de asemenea, 100 de microbuze, exact așa cum primesc copiii și primarii din România, trebuie să primească și cei din Moldova. Avem azi o ordonanță de urgență care să ne permită din punct de vedere legal să-i facem și pe cei de dincolo de Prut să beneficieze de ceea ce beneficiază primarii și copiii din România”, a mai declarat premierul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata