Ponta: Puii ceruţi de deputatul Popescu nu erau pentru PSD, ci pentru Băsescu

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Victor Ponta, a afirmat, luni seara, că puii obținuți de deputatul Florin Popescu sub formă de mită erau „pentru Traian Băsescu”.

Ponta a spus, într-o emisiune la postul România TV, că parlamentarul acuzat de corupție ar putea face, pe perioada anchetei penale, dezvăluiri despre destinația puilor obținuți în campania electorală din 2012. „Poate începe să spună domnul Popescu pentru cine erau toți puii, că sigur nu erau pentru PSD, ci tot pentru Traian Băsescu. Cine a fost șeful de campanie electorale a lui Traian Băsescu în Dâmbovița în 2009, nu Florin Popescu?”, a afirmat Ponta.

Liderul social-democrat a subliniat că PSD nu se va opune în Parlament arestării lui Popescu. „Dacă cei de la PNL, PDL și PMP chiar vor vota pentru arestarea domnului Popescu, eu cred că acesta va fi arestat. În niciun caz nu se va opune PSD. Vor neapărat să fie arestat Florin Popescu? Să le îndeplinim dorința!”, a mai spus Victor Ponta.

Președintele Traian Băsescu a afirmat luni că dosarul deputatului Florin Popescu, care a demisionat recent din Partidul Mișcarea Populară, merge înainte și nu este boicotată ancheta în acest caz. „Nu este boicotată nicio anchetă. Dosarul lui Florin Popescu merge înainte. (…) Parchetul a cerut dacă să facă această anchetă sub arest sau nu, dar trebuia să obțină și o aprobare a unui judecător. Dosarul lui Florin Popescu merge înainte. Nimeni și nimic nu îl oprește. Singurul lucru pe care l-a cerut Parchetul — dreptul de a cere judecătorului arestarea. Și aici, categoric nu sunt de acord cu poziția Parlamentului, pentru că nu Parlamentul spune dacă un om poate fi arestat sau nu, ci judecătorul. Nici Parchetul, Parchetul doar cere. Dar era corect ca un judecător să spună: nu este cazul să îl arestăm sau îl arestăm”, a declarat șeful statului la Adevărul Live.

Președintele Băsescu a susținut că parlamentarii „vechi sunt protejați de Parlament la arestare, cei noi, care nu au legături transpartinice, sunt trimiși cu veselie la arestare”.
Votul final din cadrul ședinței de săptămâna trecută a Camerei Deputaților vizând solicitarea ministrului Justiției cu privire la încuviințarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu nu a mai avut loc din lipsă de cvorum. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata