Ponta: Putem interzice prezenţa în România a liderului Jobbik

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că nu poate fi interzisă prezenţa în România a unor cetăţeni care aparţin unui partid, dar poate fi interzisă prezenţa pe teritoriul ţării a unei persoane, anume preşedintele Jobbik, Vona Gabor.

„Nu poate fi, şi cred că ştie toată lumea, interzisă intrarea în România a unor cetăţeni europeni care aparţin unui partid, pentru simplul motiv că nu putem să le cerem carnetul de partid la intrarea în ţară. Dar putem să interzicem prezenţa pe teritoriul României a unei persoane şi am transmis către preşedintele României materialul întocmit de Ministerul de Interne legat de activitatea preşedintelui Jobbik, Vona Gabor, şi preşedintele, dacă acum nu mai e susţinător al domnului Tokes şi al domnului Vona Gabor, dacă i-a reevaluat şi îi consideră un pericol pentru România, sunt convins că va acţiona în baza sesizării Guvernului”, a spus Ponta, la începutul şedinţei de guvern.

El a arătat că actele extremiste trebuie sancţionate, indiferent din partea cui vin.

„Mulţumesc Ministerului de Interne, dar şi reprezentanţilor UDMR, care a avut o poziţie foarte clară. Tot ceea ce este democratic şi european se poate afirma în România. Acolo unde sunt actele extremiste, indiferent că vin din partea unui cetăţean maghiar sau a unui cetăţean român, acestea trebuie sancţionate”, a subliniat premierul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata