Ponta: Rămân în fruntea Guvernului atât timp cât coaliţia mă sprijină, niciun minut mai mult

33

Premierul Victor Ponta a reafirmat, vineri seara, 14 august, că va rămâne în funcție alături de Cabinetul pe care-l conduce atât timp cât coaliția îl sprijină.

“Nu știu, că nu sunt prezicător. Dacă mă întrebați pe mine, atât timp cât, și nu obosesc să o spun, coaliția actuală mă sprijină. Niciun minut mai mult”, a spus șeful Guvernului, la Antena 3.

Întrebat dacă actuala coaliție îl sprijină, Ponta a spus: “Discuția nu a fost așa…m-am dus eu la domnul Dragnea, Gabi Oprea, Daniel Constantin și Călin Popescu Tăriceanu și le-am zis: ‘vă rog eu frumos, țineți-mă prim-ministru’. Dimpotrivă, le-am zis: ‘știți, am plecat de la partid, poate ar fi momentul să plec și din funcția de prim-ministru că m-am cam săturat de anumite lucruri strict personale’. Ei sunt cei care mi-au zis: ‘domn’e, stai așa că nu pleci de la Guvern, așa cum te-ai supărat, dintr-o locuință, gândește-te la implicații’ (…) Și le-am spus: ‘domn’e, poate e mai bine, poate găsim o soluție, vorbim cu președintele Iohannis și punem un prim-ministru tot de la noi’. Dar liderii coaliției mi-au spus: ‘am pornit pe un drum, avem niște lucruri de făcut, hai să le ducem la bun sfârșit'”, a afirmat premierul.

El a adăugat că dacă liderii coaliției decid că nu îl mai susțin la conducerea Guvernului, el va pleca fără ”nicio supărare”, însă acum își face treaba bine și vrea și el să ducă la sfârșit ceea ce a început. De asemenea, Ponta a arătat că nu se așteaptă la ”trădări” în cadrul coaliției în perspectiva sesiunii parlamentare din toamnă, în condițiile în care toți partenerii de guvernare au fost foarte corecți.

De asemenea, Ponta a mai afirmat că președintele Klaus Iohannis nu are pe cine să nominalizeze pentru funcția de prim-ministru din partea PNL, el adăugând că propunerea liberalilor pentru această funcție, Cătălin Predoiu, este bun doar “pentru propagandă”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)