Ponta: România şi Bulgaria, perfect pregătite pentru spaţiul Schengen

România şi Bulgaria sunt „perfect pregătite” pentru a intra în spaţiul Schengen, a declarat, vineri, premierul Victor Ponta.

„Vrem să respectăm standardele care ţin de statul de drept, de o justiţie independentă şi eficace şi implicit asta să însemne o viaţă mai bună pentru cetăţenii noştri, inclusiv o decizie rapidă anul acesta referitoare cel puţin la aeroporturi şi frontiere maritime şi cât mai curând şi la frontierele terestre, pentru că Bulgaria şi România (…) sunt perfect pregătite de a fi membre în spaţiul Schengen”, a spus Ponta, la Ruse, la finalul şedinţei de guvern comune dintre Executivele român şi bulgar.

El a precizat că cele două părţi au discutat inclusiv despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi implicaţia sa asupra aderării la Schengen.

„În primul rând am exprimat poziţia noastră comună, de satisfacţie faţă de ceea ce Parlamentul European a adoptat recent şi anume o propunere pentru un sistem standard de valori în justiţie şi privind statul de drept, aplicabil tuturor celor 28 de ţări ale UE. România şi Bulgaria nu mai trebuie să fie tratate mereu separat, suntem membri cu drepturi depline ai UE”, a arătat premierul român.

Totodată, acesta a spus că atât România, cât şi Bulgaria susţin „cu toată convingerea” integrarea europeană a Moldovei, a Georgiei şi militează pentru o soluţie „paşnică, democratică, constituţională şi în spiritul dreptului internaţional” în ceea ce priveşte criza din Ucraina. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata