Ponta: Sunt convins că Băsescu şi echipa vor putea fi daţi jos

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a susţinut luni (30 august 2010) seara că, în cazul în care moţiunea de cenzură va fi adoptată de Parlament şi vor fi organizate alegeri anticipate, nu se va duce personal la şeful statului, Traian Băsescu, să solicite mandat pentru o coaliţie majoritară.

„Dacă există o altă majoritate – PSD singur, PNL singur sau PSD cu PNL ne facem propunerea de prim-ministru şi dacă domnul preşedinte Băsescu nu este de acord putem să-l suspendăm din funcţie. Îi vom înainta o propunere de premier şi dacă o va refuza vom iniţia suspendarea”, a afirmat liderul PSD.
El a completat că, deşi nu face pronosticuri, moţiunea de cenzură pe care social-democraţii intenţionează să o iniţieze are mai multe şanse să fie adoptată de Parlament.

„Din punctul nostru de vedere, (n.r. – moţiunea de cenzură) are şanse mai mari… Vă garantez că ceea ce ţine de PSD, nu numai ca număr de voturi, dar şi de ceilalţi parlamentari pe care vrem să-i convingem, pentru că noi şi PNL nu avem numărul necesar – avem 211, ne trebuie 236 – … vom face”, a spus Ponta.
„Sunt absolut convins că Traian Băsescu cu toată echipa… vor putea fi daţi jos. Eu chiar cred că o să-i dăm jos, dar o să scăpăm foarte greu şi o să plătim tot ceea ce ei au furat”, a continuat liderul PSD.

În acest context, liderul PNL, Crin Antonescu, a afirmat că adoptarea moţiunii de cenzură reprezintă un examen al opoziţiei. „Din punctul meu de vedere, în această toamnă, nu puterea mai dă un examen în faţa electoratului, e de mult examinată şi verdictul e clar, ci opoziţia. Cele 3 partide ale opoziţiei dau un examen în această perioadă, pentru că oamenii nu mai aşteptări de la Boc, Băsescu, clanul lor, ci de la noi”, a spus Antonescu, la Antena 3.

Întrebaţi ce va face preşedintele Traian Băsescu în cazul în care moţiunea de cenzură va trece de Parlament, Ponta a răspuns că acesta va pleca de la Cotroceni cu elicopterul, în timp ce Antonescu a explicat că va trebui să accepte situaţia, deoarece în caz contrar va fi suspendat.

„Dacă moţiunea de cenzură trece şi dacă există o continuare a majorităţii respective cred că domnul Traian Băsescu nu va putea să nu ţină cont de această realitate parlamentară, pentru că de această dată există posibilitatea să fie suspendat, iar verdictul popular îl ştim de pe acum”, a afirmat Antonescu. „Eu am senzaţia că domnul Băsescu va pleca de la Cotroceni cu elicopterul de pe acoperiş, ca în ’89. (…)”, a spus, la rândul său, Ponta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata