Ponta: Sunt convins că o să trecem şi la Camera Deputaţilor reducerea CAS, indiferent de opoziţia oricui

Premierul Victor Ponta și-a exprimat marți, 26 august, convingerea că și Camera Deputaților va adopta reducerea CAS cu cinci puncte procentuale, indiferent „de opoziția oricui față de acest lucru”, pentru că este necesar.

„Ieri Senatul a aprobat încă o dată reducerea contribuțiilor de asigurări sociale.

O să vă rog, doamna ministru Petrescu, să mergeți și în Camera Deputaților să susțineți și necesitatea acestei reduceri a contribuțiilor de asigurări sociale pentru a ajuta la crearea de locuri de muncă și la fiscalizarea celor care lucrează în acest moment la negru. Mă bucur că am reușit cu majoritatea actuală să trecem această lege. Sunt convins că o trecem și la Camera Deputaților, indiferent de opoziția oricui față de acest lucru, pentru că este necesar și putem să facem și să aplicăm această reducere fiscală”, a declarat Ponta în cadrul ședinței de guvern de marți.

Senatul a adoptat luni, în forma trimisă inițial spre promulgare, proiectul de lege privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale, respingând astfel cererea de reexaminare a proiectului formulată în luna iulie de președintele României.

Proiectul a întrunit 96 voturi pentru, unul împotrivă și două abțineri.

După votul din Senat, și Camera Deputaților urmează să se pronunțe cu privire la acest subiect.

Senatul a fost convocat în sesiune extraordinară pentru a analiza cererea de reexaminare trimisă Parlamentului de șeful statului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata