Ponta: Sunt iresponsabile declaraţiile prin care este atacat orice posibil comisar european

Premierul Victor Ponta a declarat marți, 2 septembrie, că până la momentul în care președintele desemnat al Comisiei Europene, Jean Claude Junker, nu va decide ce portofoliu de comisar european va deține România și care este persoana pe care o preferă, nu va face niciun fel de declarații și a calificat ca „iresponsabile, chiar ticăloase”, atacurile la orice posibil comisar al României.

„Până la momentul la care președintele desemnat, domnul Junker, decide ce portofoliu va acorda României și, mai departe, care este persoana pe care domnia sa o preferă, eu nu am făcut și nu voi face niciun fel de declarații.

Mi se par extrem de iresponsabile, chiar ticăloase declarațiile din România prin care, deja, este atacat orice posibil comisar european. Vreau să vă spun că 27 de țări (ale UE — n.r.), în acest moment, toată lumea, toată clasa politică muncește împreună pentru a avea un portofoliu cât mai bun. În România, în tradiția clasică a ultimilor 10 ani, prima preocupare este să îl atacăm pe cel care ar putea fi comisar european. La fel s-a întâmplat, extrem de condamnabil din punctul meu de vedere, atunci când domnul Vosganian putea să ocupe un portofoliu important.

A fost omorât din România de tot felul de ticăloși și am ajuns să avem un portofoliu, să zicem, de mâna a doua, cum a avut domnul Orban. Aceeași tactică se încearcă și acum. Din fericire, însă, am reușit să țin negocierile mult timp departe de cei care vor să ne strice aceste negocieri și interesul nostru național și acuma e un pic târziu să strice ceea ce am negociat”, a declarat premierul la întoarcerea la Beijing din vizita efectuată marți la Tianjin.

Premierul Victor Ponta, însoțit de soția sa, europarlamentarul social-democrat Daciana Sârbu, și membri ai delegației oficiale s-au deplasat marți la Tianjin, unde au vizitat parcul tehnologic și au avut o întrevedere oficială cu primarul orașului, Huang Xing Guo.

În partea a doua a zilei Ponta urmează să fie primit de președintele R.P. Chineze, Xi Jinping, și să aibă o întrevedere cu Zhang Dejiang, președintele Comitetului Permanent al Adunării Naționale Populare a R.P. Chineze, membru al Comitetului Permanent al Biroului Politic al Comitetului Central al PCC. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata