Ponta: Voi solicita convocarea unei şedinţe CSAT, cu semnătura unei treimi dintre membrii Consiliului

Premierul Victor Ponta a precizat vineri, 24 ianuarie, pentru presă că în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării va solicita, potrivit legii, convocarea unei şedinţe a acestuia având semnătura a o treime dintre membrii CSAT.

Premierul a declarat, la ieşirea de la Comandamentul de iarnă care se desfăşoară la Palatul Victoria, că demersul va fi făcut cel mai probabil lunea viitoare, având în vedere că în cursul zilei de vineri se va finaliza procedura strângerii de semnături din partea miniştrilor membri ai CSAT.

Victor Ponta a subliniat că pe lista de semnături nu se va regăsi şi cea a ministrului Justiţiei, întrucât nu-i va solicita acest lucru.

Vineri, la MAI, prim-ministrul Ponta a afirmat că el a luat măsuri la nivelul Guvernului după accidentul aviatic din Munţii Apuseni şi că, probabil, le va lua şi preşedintele la nivelul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

„Am întocmit adresa, o vor semna o treime din membrii CSAT, aşa cum spune legea, eu sunt şi vicepreşedinte al CSAT, pentru a se discuta cât mai curând posibil modul în care STS şi-a îndeplinit atribuţiile în cadrul accidentului şi răspunderea… pentru că la ROMATSA a plecat şeful ROMATSA, la MAI, şeful ministerului, la IGSU, şeful IGSU, cred că la STS o să fie greu de găsit un operator care nu şi-a făcut treaba”, a spus premierul.

CSAT este condus de preşedintele României, iar premierul Victor Ponta este vicepreşedinte al Consiliului. Miniştrii care fac parte din CSAT sunt: ministrul Apărării Naţionale, ministrul Afacerilor Interne, ministrul Afacerilor Externe, ministrul Justiţiei, ministrul Economiei, ministrul Finanţelor Publice.

De asemenea, membri CSAT mai sunt şi directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, directorul Serviciului de Informaţii Externe, Teodor Meleşcanu, şeful Statului Major General, Ştefan Dănilă, consilierul prezidenţial pentru securitate naţională Iulian Fota şi Ion Oprişor care este secretarul Consiliului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata