Ponta: Vom aloca la rectificare banii necesari plăţii despăgubirilor pentru tragedia de la Maternitatea Giuleşti

Guvernul va aloca Ministerului Sănătății la următoarea rectificare bugetară suma necesară plății despăgubirilor stabilite de instanță în cazul tragediei din urmă cu cinci ani de la Maternitatea Giulești, a anunțat, miercuri, premierul Victor Ponta.

„Vom aloca la rectificarea bugetară banii necesari pentru Ministerul Sănătății pentru a plăti despăgubirile stabilite de instanță pentru tragedia din 2010 (de la Maternitatea Giulești — n.r.). Din păcate, nu cred că există nicio sumă de bani pe lume care să poată să compenseze în vreun fel pierderile de atunci, copiii, familiile care au avut de suferit. Îmi pare foarte rău”, a spus prim-ministrul, la începutul ședinței săptămânale de guvern de miercuri.

Premierul a amintit, în context, că în perioada 2013-2014 au fost finalizate 19 maternități noi, astfel încât asemenea tragedii să nu se mai întâmple.

Ministerul Sănătății a primit somație de executare silită pentru suma de peste patru milioane de euro stabilită de instanța de judecată în urma incendiului care a avut loc la Maternitatea Giulești în urmă cu cinci ani.

Potrivit executorului judecătoresc prezent marți la sediul Ministerului Sănătății, urma să fie pus sechestru pe bunurile mobile aflate în proprietatea instituției publice.

Pe 16 august 2010, în salonul de Terapie Intensivă nou-născuți din Secția de Neonatologie a Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu”, a izbucnit un incendiu în urma căruia șase bebeluși au decedat, iar alți cinci au suferit vătămări corporale grave. De asemenea, s-a produs o pagubă materială de 1.500.602 lei, prin distrugerea aparaturii medicale și a celorlalte obiecte din salon. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata