Ponta: Vom vedea la rectificarea bugetară ce măsuri din cele amânate pot fi aplicate mai repede

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că, la rectificarea bugetară, Guvernul va stabili care dintre măsurile a căror aplicare a fost amânată, pot fi introduse mai repede.

„Urmează să vedem în luna octombrie, o dată cu rectificarea bugetară, ce măsuri din cele amânate pot să intre în vigoare mai repede, în funcție de cum stăm exact cu datele execuției bugetare, cu încasările suplimentare, cu ANAF-ul care, dacă o ține ritmul ăsta, o să avem un excedent extrem de important pe care putem să îl folosim. (…) Vreau să mergem pe partea de sprijin social. Intră în vigoare la 1 octombrie mărirea de salarii în sectorul sanitar. Vreau să spun foarte clar că ne vom ține de cuvânt și vom devansa tot ce ține de devansat pe zona de educație”, a precizat Ponta la începutul ședinței săptămânale a Executivului.

Premierul a adăugat că, în condițiile în care se găsesc resurse suplimentare pentru personalul din Educație și Sănătate, e nevoie ca și calitatea serviciilor medicale și de educație să crească.

„Cereți mai multă calitate în actul medical și de educație. (…) Avem bani mai mulți și avem pretenții mai mari și de la Sănătate și de la Educație”, a subliniat Victor Ponta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata