Ponta: Vrem ca STS să funcţioneze mai bine; Opriş o să stea în funcţie 100 de ani

Premierul Victor Ponta a afirmat luni că proiectul de lege care prevede trecerea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale în subordinea Ministerului de Interne este menit să facă această instituţie să funcţioneze mai bine, şi nu să îl înlocuiască pe Marcel Opriş de la conducerea serviciului.

„Problema noastră este să vedem cum facem ca această instituţie, care nu este a lui Băsescu, că nu a venit Băsescu de acasă cu STS, să funcţioneze mai bine şi mai transparent. Despre asta e vorba. Restul, cine e şef?! N-a murit nicio instituţie că s-a schimbat şeful. Administraţia Prezidenţială o s-o ducă chiar mai bine din decembrie”, a spus luni Ponta la Parlament.

Întrebat dacă va fi înlocuit şeful STS în urma adoptării acestui proiect, Ponta a spus: „Nu. O să stea încă o sută de ani domnul Opriş în funcţie. O să stea încă o sută de ani. Asta este problema domnului Băsescu, să stea domnul Opriş…”.

Ponta a spus că nu este nevoie de avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru ca STS să treacă la MAI.

„Fiind o iniţiativă legislativă parlamentară, nu este nevoie”, a explicat Ponta.

Premierul Victor Ponta a anunţat duminică seară că USL urmează să depună în Parlament un proiect de lege prin care Serviciul de Telecomunicaţii Speciale va trece la Ministerul de Interne, în coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata