Porsche respinge ultimatumul dat de Volkswagen

Grupul german Porsche a refuzat “ultimatumuľ dat de Volkswagen in vederea unei fuziuni a celor doi producatori de automobile, dar se declara gata sa discute propunerile “direct, nu pe manseta ziarelor”, se arata intr-un comunicat al firmei, preluat sâmbata de AFP.

Conform saptamânalului Der Spiegel, gigantul auto Volkswagen a prezentat Porsche un proiect de preluare incrucisata a actiunilor, care ar urma sa duca la o fuziune a celor doua companii si a fixat ca termen de acceptare ziua de luni.

“Noi nu ne lasam rascumparati. Asta nu ajuta nimanui”, a afirmat in comunicat Wolfgang Porsche, presedintele comitetului de supraveghere al Porsche.

Proiectul patronului VW, Martin Winterkorn, al autoritatilor landului Saxei Inferioare (actionari ai VW) si al coproprietarului companiei Porsche, Ferdinand Piech, fixeaza modalitatile de participare a celor doi constructori si prevede un mecanism in cadrul caruia Emiratul Quatar ar detine in final 15% din grup, dupa fuziune, precizeaza Der Spiegel.

“Ultimatumurile nu apartin secolului XXI”, a continuat Wolfgang Porsche. “Acestea nu ar permite niciodata atingerea scopului, fie ca ar fi intr-un domeniu privat sau in politica, dar in special in economie.

Speram ca autorii ultimatumului vor regasi scopul nostru comun … si isi vor prezenta propunerile in cadrul unor discutii interne si nu pe mansetele ziarelor. Suntem gata pentru aceasta in orice clipa”, a spus el.

Daca Porsche respinge acest scenariu, “trebuie sa se astepte ca VW sa ii ceara in septembrie sa returneze creditul de 700 de milioane de euro pe care i l-am acordat in martie” iar constructorul de masini de sport, care actualmente are mari probleme financiare, nu “ar mai putea fi salvat de Quatať, comenta saptamânalul, inaintea aparitiei comunicatului emis de Porsche.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata