Povestea unui croitor de business: „Sper să fac cât mai multe greşeli. Cei care nu o fac sunt deja morţi”

Joseph Seroussi, „regele confectiilor”, in varsta de 76 de ani, a mai ramas cu 2 fabrici si mai putini angajati, din imperiul financiar pe care l-a construit in peste 45 de ani. Insa nu capituleaza. Sta in fiecare zi cu ochii pe afacere. „Trebuie sa mai rezistam un an, poate doi”.

Asa spunea si in urma cu 2 ani, cand criza financiara incepea sa-si arate coltii. A muscat puternic si din afacerile sale.
„Eu sper să fac cât mai multe greşeli. Cei care nu o fac sunt deja morţi”, a adăugat venerabilul om de afaceri.

Sa fii cu ochii pe afacere pare sa fie motto-ul acestor vremuri pentru proprietarul J&R Enterprises. „Un om de afaceri este un om de afaceri oriunde, trebuie sa isi cantareasca situatia in orice clipa, mai ales in vremuri dificile, cand lucrurile se schimba de la zi la zi. Trebuie sa fii constient de ce se intampla in jurul tau. E ca in orice alta tara, nu este nimic ciudat in privinta Romaniei”, crede Seroussi.

„Totul tine de calitate, daca te rezumi doar la a oferi preturi bune, celelalte companii din tarile in care exporti te vor ucide. Trebuie sa le oferi clientilor ce vor ei nu ce iti doresti tu. Vor calitate mai buna si un pret rezonabil. Este procedura clasica”, spune apasat Joseph Seroussi.

A venit pentru prima oara in Romania in anii ’60. La momentul respectiv facea deja comert cu textile si confectii, activitate ce ii aducea anual venituri intre 50 si 55 de milioane de dolari, scrie wall-street.ro.

Daca pana in 2007, J&R Enterprises, infiintata in 1990, avea in portofoliu 5 fabrici si 8.000 de angajati, in prezent activitatea se rezuma doar la trei unitati de productie si aproximativ 5.600 de muncitori.

Afacerile au continuat sa scada şi în acest an cu 10-15%, fapt ce a condus la inchiderea a inca doua magazine No.36.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata