Prăbușirea autostrăzii din Berlin sondată ca atac terorist

Un bărbat care a lovit cu violență mai multe vehicule pe o autostradă din Berlin este cercetat pentru ceea ce spun procurorii că a fost „un atac motivat de islamism”.

Trei persoane au fost rănite grav când mașina suspectului s-a ciocnit cu vehicule pe autostrada A100 cu puțin înainte de ora 19:00 (ora 17:00 GMT) marți seară.

Martorii au declarat că suspectul irakian în vârstă de 30 de ani a susținut că are un „obiect periculos” într-o cutie cu muniție.

Mai târziu nimic nu a fost găsit în interior. Se spune că bărbatul a provocat în mod deliberat trei accidente pe drumul din apropierea centrului Berlinului.

Unul a implicat un motociclist a cărui motocicletă a fost răsturnată într-o mașină.

Se pare că motociclistul este în pericol de moarte.

Cei trei ocupanți ai mașinii au fost și ei răniți.

Procurorii investighează atacul ca având un motiv politic sau religios, dar nu au exclus problemele psihologice.

„Din cauza circumstanțelor nu vedem acest lucru ca un accident întâmplător”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al procurorului din Berlin.

„Ultimele indicații indică un atac motivat de islamism”.

După loviri, s-a spus că bărbatul a așezat o cutie metalică pe șosea. Potrivit unor surse citate de site-ul Tagesspiegel, el a strigat „Allahu Akbar” (Dumnezeu este cel mai mare) și „Nimeni nu se apropie sau altfel vei muri”.

Numit de mass-media germană drept Samrad A, suspectul locuiește în spații de cazare pentru refugiați și rapoartele sugerează că s-ar fi putut radicaliza acolo. Este de așteptat să se confrunte cu trei acuzații de tentativă de omor.

Sursa: bbc
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata