Prahova: Nodul rutier de acces pe A3, de la Gherghiţa, deschis circulaţiei

Nodul rutier de acces pe Autostrada 3 (A3) care a fost realizat pe raza comunei prahovene Gherghița a fost inaugurat, el fiind deschis circulației, a informat, sâmbătă, 28 noiembrie, un comunicat al Consiliului Județean (CJ) Prahova.

Potrivit sursei citate, obiectivul ‘Amenajare nod rutier (acces) intersecție A3 cu DJ 100 B, km 14+364, comuna Gherghița, județul Prahova’ a fost inaugurat vineri, investiția a cărei valoare este de 13.903.738 lei fiind realizată din fondurile CJ—5.420.795 lei și din fonduri de la bugetul de stat prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Pentru realizarea obiectivului a fost nevoie de exproprierea a aproximativ 15 hectare de teren, fiind făcute plăți în valoare totală de 1,2 milioane lei, informează CJ.

Conform unor date anterioare, printre cei care dețineau terenuri în zonă se află și omul de afaceri Costel Cășuneanu, acesta având patru loturi de teren arabil în suprafață totală de aproape două hectare.

Nodul rutier de la Gherghița leagă A3 de pasajul existent de pe DJ 100 B prin patru bretele de acces, cu o lungime de 2,3 kilometri și două sensuri giratorii. De asemenea, au fost realizate benzi de accelerare/decelerare pentru accesul în autostradă și au fost montați peste 170 de stâlpi de iluminat.

Acest nod rutier este al doilea de pe autostrada București — Ploiești, după cel de la Snagov, și va asigura legătura rapidă între București, Ploiești și sudul județului Prahova, inclusiv către Urziceni și Slobozia.

Ordinul de începere a lucrărilor pentru realizarea acestui obiectiv a fost emis în ianuarie 2015. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata