Prăjitură cu fulgi de ovăz, desert de vară care nu necesită coacere

Prăjitura cu fulgi de ovăz este un desert foarte ușor de preparat, care nu necesită coacere, deci ne scutește de căldura cuptorului în perioada de vara, când ne dorim să stăm cât mai puțin în bucătărie.

Pentru prepararea acestui desert avem nevoie de un pachet de fulgi de ovăz, un pachet de unt, trei linguri de miere, cinci linguri de cacao, o cană cu zahăr și un praf de sare.

„Prăjitura cu fulgi de ovăz este un desert simplu de făcut, pe care eu prefer să îl prepar în special vara, mai ales că nu trebuie să pornesc cuptorul pentru a face această prăjitură. Într-o cratiță cu fundul mai gros se pune untul, se lasă la topit, apoi se adaugă mierea, cacaua, zahărul și praful de sare. Se fierb toate până când se formează o compoziție omogenă. Apoi se toarnă peste fulgii de ovăz și se amestecă să se încorporeze fulgii în compoziție. Se ia o tavă care se trece printr-un jet de apă rece, apoi se toarnă compoziția în tavă și se nivelează cu o spatulă„, ne explică doamna Valeria din Târgu-Jiu.

Prăjitura se lasă să se răcească, apoi se dă la rece în frigider și se porționează după câteva ore. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata