Predoiu: Ancheta din dosarul „Mineriada”, un moment istoric care poate să nască o lume nouă

Ancheta în dosarul „Mineriada” este o victorie a victimelor acelor evenimente sau rudelor acestora, dar și un moment istoric care poate să nască o lume nouă și un semnal că societatea românească poate să-și asume teme „grele”, a declarat, joi, prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu.

Într-o declarație de presă remisă, Predoiu afirmă că această anchetă este, cel puțin în etapa actuală, în primul rând o victorie a victimelor sau rudelor victimelor „care s-au luptat în fața justiției europene”, dar și o victorie a Curții Europene a Drepturilor Omului.

„Adresez un îndemn la reflecție euroscepticilor și celor care mai pun la îndoială dacă e bine sau nu e bine ca România să fie parte a unui sistem european, a unui concert european. Fără Curtea Europeană a Drepturilor Omului poate că nu am fi avut această discuție astăzi. Nu e mai puțin lăudabil demersul pe care îl fac astăzi procurorii de a redeschide această anchetă. Sigur că suntem departe de verdictul Justiției, dar este un semnal extrem de puternic, e un semnal că noi, ca Justiție, ca societate, putem să ne asumăm teme grele, descoperirea adevărului. Suntem datori să descoperim adevărul și să punem în fața noastră adevărul”, a arătat Predoiu.

În opinia sa, dacă în acest dosar se va face Justiție, în România va fi „o lume și mai bună”.

„E un moment care poate să nască o lume nouă. E un dicton latin care spune ‘Fiat Justiția et pereat mundus’. Eu l-aș întoarce puțin pe dos și aș spune că dacă se face Justiție în acest caz s-ar putea să avem o lume și mai bună, cu certitudine chiar. Este un moment istoric, chiar dacă, repet, nu suntem încă în punctul în care să spunem că s-a făcut Justiție. Este un început de Justiție grație tenacității victimelor, rudelor, avocaților care i-au ajutat, asociațiilor care i-au ajutat și înțelepciunii și profesionalismului judecătorilor de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, a adăugat liderul liberal. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata