Predoiu: Convenţia Naţională a PDL, în 26 iulie, pentru aprobarea procesului de fuziune cu PNL

Biroul Permanent Național (BPN) al PDL a hotărât luni convocarea Convenției Naționale a partidului pentru data de 26 iulie, pentru a aproba procesul de fuziune cu PNL, a anunțat prim-vicepreședintele PDL, Cătălin Predoiu.

„Acesta este un mesaj politic clar, puternic și hotărât asupra faptului că procesul de fuziune a celor două partide continuă. Și colegii de la PNL au un astfel de congres, așa cere legea, cele două congrese să fie separate. Fiecare trebuie să aprobe documentele viitorului partid, după care se va trece la procedura juridică propriu-zisă în fața instanței. Așa e programat. Sunt două săli separate, două congrese, apoi ne vom reuni într-o singură sală. Așa cum am spus, respectăm PNL și fiecare dintre cele două partide își va face temele pe parcursul stabilit de comisiile de negociere, urmând ca cele două congrese să ratifice procedurile desfășurate și să hotărască pentru viitor”, a precizat liderul democrat-liberal.

Întrebat cu privire la modalitatea de fuziune și la numele viitorului partid, Cătălin Predoiu a spus că legea vorbește de contopire. „Practic, o fuziune de paritate și denumirea noului partid vor fi discutate în structurile hotărâte de cele două partide, pentru a decide acest lucru. Noi continuăm discuțiile cu bună credință, cu disponibilitate și respect față de partener și în cadrul comisiei continuă aceste discuții”, a explicat el.

Legat de denumirea viitoarei formațiuni politice, Predoiu a spus că este firesc ca aceasta să fie decisă în cadrul celor două congrese, pentru că „denumirea face pare din documentele de constituire statutară a viitorului partid, iar la data de 26 iulie, cu certitudine se va cunoaște și numele acestuia”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata