Premieră absolută, o probă Super Specială la Raliul Sibiului

Piloţii de la Raliul Sibiului vor avea parte, pentru prima dată, de o Super Specială, care se va desfăşura sâmbătă, 16 aprilie, de la orele 18,00, în Piaţa Unirii din oraş, au anunţat vineri organizatorii.

„Super Speciala din Piaţa Unirii îi va provoca pe piloţii ce se vor reuni la start la un test incitant, înaintea festivităţii de premiere. Ultima probă va începe cu o demonstraţie automobilistică de excepţie şi va avea ca ingrediente efecte pirotehnice. Întregul spectacol va fi proiectat pe cinci ecrane uriaşe amplasate în Piaţa Unirii, iar Super Speciala va fi transmisă prin livestreaming pe site-ul www.raliul-sibiului.ro şi pe contul de Facebook al Raliului. După ce vor avea de înfruntat provocările pregătite de organizatorii Raliului Sibiului 2016, de-a lungul probelor de pe Transalpină, piloţii îşi vor da întâlnire la Super Speciala ce se va desfăşura, sâmbătă, 16 aprilie, de la orele 18,00, în Piaţa Unirii din Sibiu. Evenimentul consemnează o premieră absolută pentru Sibiu, din punctul de vedere al locaţiei de desfăşurare a competiţiei sportive. Punctul fierbinte al întrecerii va fi intersecţia dintre strada Emil Cioran cu bulevardele Vasile Milea, Corneliu Coposu şi Andrei Șaguna”, se arată într-un comunicat.

Simultan, câte două echipaje vor lua startul din puncte diferite şi vor avea de parcurs un traseu de un kilometru şi jumătate, în cel mai scurt timp posibil. Echipajele care vor pleca din faţa hotelului Continental Forum vor parcurge distanţa spre bulevardul Andrei Șaguna, iar apoi vor coborî spre intersecţia cu strada Emil Cioran de unde vor continua spre bulevardul Coposu şi apoi se vor întoarce spre punctul de start. Acelaşi traseu îl vor parcurge şi echipajele care vor lua startul din faţa Teatrului Naţional Radu Stanca.

Pe perioada desfăşurării probei, traficul rutier în zonă va fi redirecţionat pe alte rute ce vor fi anunţate atât de organizatori, cât şi de autorităţile locale implicate.

Raliul Sibiului se va desfăşura între 15-16 aprilie, şi, potrivit documentelor oficiale, competiţia va avea o lungime totală de 297,10 km, din care 107 km reprezintă distanţa competitivă a celor 12 probe speciale. Întrecerea debutează joi 14 aprilie, cu startul festiv organizat în Piaţa Mare, începând cu ora 19,30.

Raliul Sibiului 2016 este considerată etapa a doua a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop şi Campionatului Naţional Rally 2 Dunlop, este organizată de ACS Aria Pentru Sport în parteneriat cu AMC Racing, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS). În premieră pentru Sibiu, această etapă va da startul Campionatului Naţional al Bulgariei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata