Premieră mondială la Teatrul de Stat „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea

Primul spectacol de teatru realizat după volumul de nuvele ‘Un cadavru liniștit, o înmormântare erotică’ al scriitoarei japoneze Yoko Ogawa se va juca duminică, 12 octombrie, în premieră absolută, la Râmnicu Vâlcea, la Teatrul de Stat Anton Pann din Râmnicu Vâlcea, anunță purtătorul de cuvânt al instituției, Dana Ștefănescu.

„Botos Balint, regizorul acestui spectacol, nu este la prima colaborare cu Teatrul Anton Pann. El a mai pus în scenă ‘Visul unei nopți de vară’ de William Shakespeare și ‘Promisiunea unei vieți frumoase, din cauza lui Cehov’, spectacol în colaborare cu Raluca Sas-Marinescu. Având în vedere colaborarea dintre cei doi și ingenuozitatea privind construcția spectacolelor, suntem convinși că și spectacolul care se joacă în premieră mondială, duminică, 12 octombrie, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Anton Pann, se va bucura de aprecierea publicului vâlcean și a criticii de specialitate. Așadar, să-i spunem bun venit și acestui spectacol care va intra în repertoriul de spectacole al Teatrului Anton Pann începând de duminică, 12 octombrie. Faptul că la Râmnicu Vâlcea se joacă un spectacol în premieră absolută dă caracterul de eveniment” a precizat Șefănescu.

Yoko Ogawa, născută la Okoyama, în anul 1962, a acceptat să fie prezentă în România, pentru prima oară, prin spectacolul realizat în premieră absolută mondială la Teatrul Anton Pann.

Ea este apreciată în mod special pentru subtilitatea cu care dă expresie, în proza ei, psihologiei umane. Opera ei a inspirat deja două producții cinematografice, filmul francez ‘L’ Annulaire’ (Degetul inelar) și cel japonez ‘Iubita ecuație a profesorului’.

Ogawa are peste 20 de volume traduse în franceză și engleză. Tonul prozei sale este unul suprarealist, grotesc și trece adesea în umor, trăsături care sunt valabile și pentru spectacolul de pe scena Teatrului Anton Pann.

Spectacolul ‘O înmormântare erotică’ de Yoko Ogwa, în regia lui Botos Balint, scenografia Blanka-Aliz Bajko, traducerea și adaptarea Raluca Sas—Marinescu, îi are în distribuție pe: Vlad Bîrzanu, Andrei Brădean, Mădălina Ciotea, Ana Șușca, Reka Szasz, precum și Iulia Antonie și Radu Constantinov, doi dintre actorii cei mai vechi în Teatrul Anton Pann. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata