Premierii român şi chinez vor intensificarea cooperării bilaterale, în special în sectorul energetic şi în cel al infrastructurii

Premierul chinez Li Keqiang a făcut apel marți la intensificarea cooperării bilaterale româno-chineze la capitole precum energia nucleară, realizarea de proiecte în sectorul energiei termoelectrice sau infrastructura de transport, în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o la Belgrad cu prim-ministrul Victor Ponta, relatează agenția Xinhua.

De asemenea, șeful guvernului chinez și-a exprimat speranța că România și Republica Moldova vor începe în scurt timp consultările privind construcția liniei lor comune de tren de mare viteză și vor efectua studii în cooperare cu partea chineză.

La rândul său, premierul Victor Ponta a declarat că România vrea o sporire a cooperării cu China în domenii cum ar fi energia nucleară și termoelectrică, realizarea de linii feroviare de mare viteză, aviația, agricultura, precum și relațiile culturale, cu obiectivul de a promova atât relațiile bilaterale dintre București și Beijing, cât și cooperarea dintre China și statele Europei Centrale și de Est, menționează agenția chineză de presă.

Întrevederea a avut loc în contextul celei de-a treia reuniuni la nivel de prim-miniștri din Europa Centrală și de Est și China de la Belgrad. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata