Premierul a avut o atitudine fără precedent în deschiderea negocierilor

Confederaţiile sindicale CNSLR Frăţia şi CSDR s-au retras vineri (19 martie 2010) de la negocierile cu premierul Emil Boc, pe marginea Legii salarizării unitare, a proiectului de lege a pensiilor şi salariului minim, acuzând că la întâlnire au venit şi persoane care nu au legătură cu subiectele în discuţie şi că premierul a bătut cu „pumnul în masă”.

„Aceasta a fost o atitudine fără precedent. Niciodată nu am participat la nişte negocieri în care s-a bătut cu pumnul în masă de către primul ministru. În deschiderea unei serii de negocieri a încercat să ne creeze o dificultate în mod nejustificată. Este vorba despre tipul de reacţie pe care premierul a avut-o, neavând, probabil, nişte răspunsuri pentru noi”, a declarat, vineri, preşedintele Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere din România (CNSLR) Frăţia, Marius Petcu.

Acesta a precizat că, oricum, fără salariul minim pe economie şi fără pactul naţional pentru locuri de muncă, reprezentanţii CNSLR Frăţia nu mai participă la astfel de discuţii. „Într-o astfel de situaţie, eu nu sunt sluga nici unui guvern. Nu-şi permite nimeni să ţipe la o confederaţie care reprezintă 100.000 de salariaţi”, a adăugat Petcu.

Citeste si:  Închisoare cu executare pentru trei cadre didactice de la Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa

La rândul său, preşedintele Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România (CSDR), Iacob Baciu, a afimat că cele două confederaţii au venit cu doi reprezentanţi la negocieri, deşi au fost presiuni ca toate ramurile să vină cu 5-6 oameni. „Am respectat regula jocului, ce a spus premierul.
Am ajuns în sală şi am constatat că erau ramuri de activitate care nu aveau nimic în comun cu discuţiile de azi”, a spus Baciu.

În prezent, la negocieri au rămas doar reprezentanţii Cartel Alfa şi cei ai Blocului Naţional Sindical (BNS). Subiectele care urmau să fie discutate vineri cu premierul Emil Boc vizau Legea salarizării unitare şi proiectul de lege a pensiilor, precum şi salariul minim.
La întâlnire participă miniştrii Finanţelor, Sebastian Vlădescu, cel al Muncii, Mihai Şeitan, şi cel al Educaţiei, Daniel Funeriu, iar din partea sindicaliştilor Aurel Cornea, Dumitru Costin şi Ovidiu Jurcă.

Citeste si:  Câştigul salarial mediu net a scăzut în februarie 2010 la 1.411 lei
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner