Premierul Boc trage la răspundere miniştrii pentru nivelul scăzut de fonduri europene plătite în România

Prim-ministrul Emil Boc le-a atras atenţia miniştrilor că îi va trage la răspundere, o dată pe lună, în condiţiile în care în România s-au plătit numai 882 de milioane de euro din fonduri europene către beneficiari, nivel considerat scăzut de către premier.

Potrivit datelor furnizate la 9 iulie de către Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale, din Ministerul Finanţelor, şi prezentate de Boc la Comitetul interministerial privind absorbţia fondurilor comunitare, în România au fost depuse 18.177 de proiecte, în valoare de 38,93 miliarde de euro.

Dintre acestea, au fost aprobate 4.421 de proiecte, în valoare de 9,4 miliarde de euro, numărul decizii de finanţare semnate fiind 3.146, în valoare de 6,06 miliarde de euro.

Drept urmare, Boc a decis ca în Guvern să se facă evaluări lunare privind absorbţia fondurilor europene. El le-a atras în mod direct miniştrilor săi atenţia că trebuie să ia măsuri la nivelul fiecărui minister faţă de cei responsabili de absorbţia fondurilor comunitare.

Premierul a anunţat că în luna august se va discuta pe fiecare program operaţional sectorial câte proiecte s-au semnat şi ce aprobări de resurse financiare în economie au fost aduse. Boc a mai că pentru anul 2010 a putut, totuşi, observa creşteri ale numărului deciziilor de finanţare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata