Premierul Boc va anunţa joi cum se vor face reducerile de cheltuieli din ministere

Prim-ministrul Emil Boc va face joi, 17 iunie,  precizări privind reducerea de cheltuieli care va fi operată în ministere, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, la finalul unei şedinţe care a început miercuri dimineaţa şi s-a încheiat seara.

Potrivit lui Muntean, premierul a renunţat să mai iasă miercuri cu un punct de vedere oficial după şedinţa de Guvern, ora fiind prea înaintată.

Guvernul este aşteptat să ia, în perioada următoare, măsuri de reducere de personal şi alte cheltuieli la ministere şi agenţii guvernamentale.

Totodată, sunt aşteptate şi acte normative care să reglementeze reducerea salariilor şi în cazul angajaţilor din companiile de stat, după măsurile de austeritate adoptate deja în sectorul bugetar.

Numărul secretarilor de stat urmează să fie redus, însă aceste modificări implică negocieri şi decizii mai degrabă la nivel politic.

Şedinţa de Guvern de miercuri a început la ora 9,00 şi a fost întreruptă în jurul orei 14,00, pentru ca premierul Boc să participe la o întâlnire cu parlamentarii PDL.

Reuniunea Executivului a fost reluată după ora 18,00 şi s-a încheiat în jurul orei 22,30, însă o parte dintre miniştri, precum ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, plecaseră înainte de această oră de la Palatul Victoria.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata