Premierul Emil Boc crede într-o creştere sănătoasă a economiei, începând cu 2011

Premierul Emil Boc a declarat joi (20 mai 2010) că aplicarea măsurilor economice pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea vor putea asigura, începând cu anul viitor, o creştere economică sănătoasă a României.

„Să ne asigurăm că România va putea să pornească, începând cu anul viitor, pe o creştere economică sănătoasă, care să conducă după aceea spre o creştere sănătoasă a pensiilor şi salariilor”, a afirmat şeful Executivului, la finalul întâlnirii cu liderii sindicatelor, de la sediul Ministerului Finanţelor Publice.
„Suntem nevoiţi să luăm măsuri de ajustare în acest domeniu şi odată cu aceste măsuri de ajustare fiscală să putem avea în continuare soluţii bugetare pentru menţinerea investiţiilor în România, menţinerea locurilor de muncă, să putem continua programele pe care le-am anunţat de susţinere a economiei„, a explicat primul ministru.

El a susţinut că măsurile pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea sunt impuse de politica de salarii şi pensii din perioada 2007-2008 şi de acutizarea crizei economice în întreaga Europă.
„Realitatea este aşa cum o cunoaşteţi, este nevoie să rămânem într-un deficit bugetar de 6,8%, asta înseamnă că trebuie să coborâm de la 9,1%, cât am avea în 2010, dacă nu am face aceste ajustări, adică ar trebuie să ne împrumutăm suplimentar”, a mai spus Boc.

De altfel, premierul a ţinut să precizeze că în 2007 şi în 2008 au fost adoptate 20 de Ordonanţe de Urgenţă pentru creşterea drepturilor salariale în România, nouă în 2007 şi 11 în 2008.
„Ştiu că Guvernul pe care îl reprezint nu este un Guvern simpatizat, pentru că, dacă ar fi simpatizat, ar putea conduce România la dezastru şi ar putea pune în pericol viitorul acestei ţări”, a punctat şeful Executivului.

Citește și
2 Comentarii
  1. tudor popescu spune

    Boc habar n-are . Acum plateste de fapt gaura pe care si-a facut-o singur in staf cand a compus corpul de consilieri. Am si facut un test cu ei si am savurat rasu-plansu. Nu se pricep bietii oameni LA NIMIC. Il trag in haos si pe inocentul si ignorantul lor sef. Analiza de ieri de la senat n-a ajuns la nici un rezultat . NU INTELEGETI NICI VOI CA PENTRU A IESI DIN „GROAPA” TREBUIE SA INTELEGI PRIN CE FISURA AI CAZUT !!
    Cand o sa analizati drumul caderii o sa va cruciti de gafele facute incluxiv de banca Nationala in materie de prudentialitate – responsabilitatea ei primordiala. O sa aflati cum a gresit Varujan si abia atunci puteti gandi la ce e de facut. pana atunci uram moarte usoara economiei romanesti
    tudor popescu

  2. pensionar spune

    PREMIERUL boc, PRESEDINTELE basescu nu mai exista pentru mine.EXISTA DISPERARE, SARACIE DEPRESIE SI GANDUL CE VOI FACE IN VIITOR CAND SCADE PENSIA (SE CHEAMA HOTIA SA FURI DIN MUNCA DE 40 ANI A UNUI CETATEAN)DIN ORDINUL LUI basescu.Si BISERICA ACADEMIA, OAMENI DE CULTURA, INTELECTUALITATEA TACE, E MAI ZGOMOTOS GASCA LUI BASESCU, CU PUPINCURIDSTI LUI.E TRAGEDIE CE MENTALITATE AVEM DE SLUGA, NEPASARE, DEZINTERES, FARA ENPATIE.Asa suntem vazuti cu MANA INTINSA DE CERSATORI SI NE SUPARAM!!!!!!DE CE ????ASTA SUNTEM.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata