Premierul Pakistanului ar putea iniția o serie de vizite de mediere în Iran și Arabia Saudită

Prim-ministrul pakistanez, Imran Khan, și-ar putea asuma rolul de mediator în conflictul dintre Iran și Arabia Saudită, prin intermediul unor vizite oficiale către aceste state, a comunicat purtătorul de cuvânt al Ministerului pakistanez al Afacerilor Externe, citat de site-ul agenției Reuters.

Anunțul purtătorului de cuvânt privind posibilitatea începerii, de către Imran Khan, a unor vizite în Iran și Arabia Saudită, vine în urma informării de către autoritățile de la Islamabad că Washingtonul i-ar fi cerut premierului pakistanez să faciliteze discuțiile cu Teheranul.

„Posibilitatea unei vizite a prim-ministrului către Arabia Saudită și Iran este în discuție și vom oferi noutăți pe măsură ce lucrurile se vor clarifica”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe de la Islamabad, Mohammad Faisal.

Faisal nu a confirmat relația cauzală dintre vizita premierului pakistanez și solicitarea șefului de stat american.

Tensiunile dintre Arabia Saudită și Iran s-au accentuat ca urmare a atacurilor cu drone, din 14 septembrie, lansate împotriva unor rafinării saudite. Comunitatea internațională a acuzat autoritățile de la Teheran de responsabilitatea susținerii atacului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata