Premierul Victor Ponta: Vom aloca bani pentru regularizarea râului Teleorman

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, 22 aprilie, că în următoarea ședinţă de Guvern vor fi alocate fondurile necesare regularizării râului Teleorman în zona localităţii Beiu, care a fost grav afectată de inundaţii.

Anunţul a fost făcut la finalul unei vizite în satul Beiu, unde premierul Ponta a stat de vorbă cu localnicii.

„Am vrut să văd cu ochii mei care sunt soluţiile pentru ca pe viitor să nu se întâmple la fel. (…) O să alocăm, în prima ședinţă, banii necesari pentru lucrările de sistematizare și anul acesta sper să fie gata lucrările, astfel încât tot ce reparăm și își repară oamenii, să știe că repară pentru mult timp. (…) Asta e soluţia, o să dăm banii și o să vin să văd că banii se folosesc exact la ceea ce am spus”, a declarat premierul.

Ponta a adăugat că suma necesară pentru executarea lucrărilor prevăzute este de 15 milioane de lei, dar vor fi sprijinite și persoanele afectate de inundaţii.

„Imediat ce se fac toate procedurile, o să vedem cu ce putem să-i ajutăm pe oameni, în primul rând cu materiale de construcţie”, a precizat premierul.

Vicepremierul Liviu Dragnea a anunţat, la rândul său, că lucrările de regularizare ar urma să se încheie până sfârșitul lunii august, fiind vizate toate cele trei cursuri de apă care au creat probleme în Teleorman.

„Trebuie găsită o soluţie și pentru râul Vedea și pentru râul Teleorman și pentru pârâul Câinelui. La sfârșitul lunii august, toate cele trei cursuri de apă vor fi regularizate și nu vor mai fi probleme cu inundaţiile în aceste zone”, a spus Dragnea.

Premierul Victor Ponta, însoţit de vicepremierul Liviu Dragnea, a vizitat marţi localitatea teleormăneană Beiu, unde mai multe gospodării și terenuri agricole au fost afectate de inundaţiile generate de ploile abundente din ultimele zile.

Șeful Guvernului a intrat în mai multe dintre gospodăriile inundate și a stat de vorbă cu localnicii, care i-au cerut să sprijine construirea unui dig de apărare pe malul râului Teleorman. Premierul s-a deplasat cu o barcă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă în zonele cel mai grav afectate de inundaţii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata