Premiul I pentru un elev român la Târgul Internaţional Intel de Ştiinţă şi Tehnologie

Elevul român Paul Sucala a câştigat premiul întâi, fiind recompensat cu 3.000 de dolari, la categoria „Electrical Engineering, Computer Engineering, Controls”, în cadrul Târgului Internaţional Intel de Ştiinţă şi Tehnologie, desfăşurat la San Jose, California (SUA), pentru crearea unui sistem de asistare a şoferului de prevenirea accidentelor.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei Intel, elevi din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa au fost centrul atenţiei la Târgul Internaţional Intel de Ştiinţă şi Tehnologie, 43 de elevi din această zonă primind premii şi recompense financiare.

Categoriile de concurs au fost variate, de la biologie celulară şi moleculară până la managementul mediului.

„Cei 1.600 de tineri din întreaga lume care au participat în această săptămână la Târgul Internaţional Intel pentru Ştiinţă şi Tehnologie mi-au demonstrat că următoarea generaţie de inovaţii ştiinţifice şi tehnologice este extraordinară şi are un mare potenţial.

Sper ca energia pe care o au aceşti elevi de liceu în abordarea matematicii şi ştiinţelor va inspira o nouă generaţie de inovatori, cercetători şi antreprenori care vor face lumea noastră din ce în ce mai bună”, a declarat preşedintele CEO Intel, Paul Otellini.

În acest an, la competiţie au participat 1.611 tineri cercetători din 59 de ţări, regiuni şi teritorii. Pe lângă cele trei mari premii, Intel Foundation a oferit câte 8.000 de dolari fiecăruia dintre cei 19 câştigători ai titlului „Best of Category” şi a acordat grant-uri de 1.000 de dolari şcolilor unde învaţă câştigătorii şi târgurilor afiliate pe care le reprezintă aceştia.

Totodată, peste 600 de premii şi distincţii suplimentare au fost oferite de zeci de sponsori din domeniul corporate, academic, guvernamental şi ştiinţific, pentru lucrările revoluţionare ale acestor tineri.

Society for Science & the Public, o organizaţie nonprofit dedicată implicării publice în cercetare ştiinţifică şi educaţie, deţine şi administrează Târgul Internaţional Intel pentru Ştiinţă şi Tehnologie încă de la prima sa ediţie, din 1950.

Finaliştii participanţi la Târgul Internaţional Intel pentru Ştiinţă şi Tehnologie au fost selectaţi de la 539 târguri afiliate din întreaga lume. Proiectele lor au fost evaluate la faţa locului de un juriu format din peste 1.000 de persoane din aproape fiecare domeniu ştiinţific, fiecare având un doctorat sau echivalentul a şase ani de experienţă profesională conexă într-una din disciplinele ştiinţifice respective.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata